Veidi huvitavam versioon kaerahelbeküpsistest kõigile magusasõpradele. Kanepitoodetel on kahtlemata oma koht ka magusates roogades. Head katsetamist!

Hinnanguline ajakulu: 15 minutit

Kogus: 24 küpsist

Vaja läheb:

  • 260 g oliiviõli
  • 500 g suhkrut
  • 1 spl melassi
  • 2 muna
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 600 g täisterajahu
  • 680 g kaerahelbeid
  • 80 g kooritud kanepiseemneid
  • 80 g linaseemneid
  • 80 g Õlimeistrite mahedat kanepijahu
  • 170 g tumedaid šokolaadinööpe
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soodat

Valmistamine:

  1. Eelkuumuta ahi 190 kraadini.
  2. Sega kokku märjad koostisosad- oliiviõli, melass ja munad.
  3. Sega teises kausis kokku kuivad koostisosad, lisa šokolaadinööbid.
  4. Sega omavahel mõlema kausi segud.
  5. Aseta tainas lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  6. Vormi kahvli abil tainas õhemaks.
  7. Küpseta 8 kuni 10 minutit, kuni küpsised on kergelt pruunistunud.
  8. Lase küpsistel veidi ahjuplaadil taheneda, serveeri ja naudi!